Na kafi sa Dušankom Dudom Borzom humanistom, tekstopiscem, i vlasnikom RTV “Duda” Sombor

dušanka
Dušanka Duda Borza
Dušanka Duda borza /devojačko prezime Gajić/ rođena je 04.01. 1969 god u mesto Tavija – Opština Bosanski Novi.

Po rođenju porodica je došla u mesto Apatin pa u Kolutu kod Sombora , majka joj se zvala Zorka a otac Mile /ima braću i sestre/ posle školovanja eto došlo vreme i da se uda i gle čuda udala se za stasitog momka iz Gradine kod Sombora koji ima svoj salaš a to je Ivica Borza.

Dušanka je bila svesna toga da ce morati da se bavi poljoprivredom ali njoj to nije bila nepoznanica a i volela je oko životinja i zemlje da radi.

dušanka

Vremenski je osetila da je privlače mnogo mediji i tv a nije bilo šanse da ode u grad i da takav posao potraži …I GLE ČUDA ! dosetila se da otvori preko poznastva – prijatelja svoju prvu internet radio stanicu, nije joj bilo lako trebalo je sve to shvatiti ali Duda je to brzo savladala i danas ima 41 internet radio i TV pod nazivom RTV-DUDA SOMBOR razlog svega toga je što voli mnogo narodnu muziku, al Duda ne staje nego ide dalje u 2018 god.

dušanka

Počela je nešto i da piše ali nailazi na problem nikako da uklopi tekt da može da se konponuje, danima je Duda istraživala i eto došla je do toga da izda pesmaricu koja je namenjena kompozitorima i pevačima.

Duda već ima nekoliko pesama koji su pevači pevali i koji će tek pevati i nada se da će ih biti dosta na nosačima zvuka.

Duda će sigurno još prirediti neka iznenadjenja i od srca Vam preporučujemo prvu zbirku pesama PESME KOJE ĆE SE PEVATI da u jednom dahu pročitate a mozda će i vama da sine ideja i da napravite melodiju ZAŠTO DA NE !

dušanka

Ovu zbirku pesama Dušanka Duda Borza Posvećuje svome suprugu Ivici koga puno voli i svojim najmilijima majki Zorki, ocu Miletu, braći i sestrama, tekst o piscu napisao umetnički direktor Festivala Zlatni Glasovi, menadžer i producent Dusan Jovanović-Duki.

Ragovor možete pogledati ispod na linku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: