Violinista Sergej Krilov na Kolarcu

Jedan od pet najboljih violinista sveta – Sergej Krilov , na Kolarcu se ponovo susreo sa beogradskom publikom, u nedelju 14.aprila, na koncertu u organizaciji CEBEF (Centar beogradskih festivala).
Krilov

Krilov je predvodio eminentni ansambl iz Viljnusa, Litvanski kamerni orkestar čiji je umetnički direktor od 2008. godine, i sa kojim je izveo najlepše kompozicije Čajkovskog (“Serenada”), Sarasatea (“Andaluzijska romansa” i “Karmen fantazija”) i Sen-Sansa (“Introdukcija” i “Rondo kapričozo”).

Sergej Krilov rado preuzima dvostruku ulogu soliste i dirigenta u širokom repertoaru, od baroka do savremene muzike, kakav ovaj ansambl neguje već šest decenija kroz nastupe na svim kontinentima i saradnju sa legendarnim umetnicima.

Kritika ga opisuje kao muzičara besprekorne tehnike i intonacije, koji koristi snažnu umetničku imaginaciju da iskaže svoje muzičke ideje. Krilov je sarađivao je s mnogim vodećim svetskim orkestrima među kojima su i Filharmonijski orkestar Radio Francuske, Nemački simfonijski orkestar, Filharmonija milanske Skale, Londonska filharmonija, Sanktpeterburška filharmonija, Orkestar Marijinskog teatra, kao i sa brojnim poznatim dirigentima. Još jedno divno veče za pamćenje u Beogradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: